CHIA PUDDING
Een sneller ontbijtje dan dit bestaat haast niet. Naast dat je er super weinig ingrediënten voor nodig hebt, kun je ook dit ontbijtje weer aanpassen aan je mood. Het is wel handig als je dit ontbijtje al de avond van tevoren maakt, zodat de chiazaadjes goed kunnen weken. Hierdoor lijkt het misschien alsof het geen pudding wordt, maar je zult verbaast zijn wat een nachtje weken als resultaat heeft! Het is heel handig om dit ontbijt te maken in een weckpotje zodat je hem mee kan nemen voor onderweg of voor op je werk (kan ook als lunch).

Ingrediënten:
- 200 ml ongezoete plantaardige melk
- 25 g chiazaad
- Vanille aroma of honing
- Fruit of noten als topping
Hoe maak je het?
- Meng de melk, chiazaadjes en de honing of vanille aroma in een kommetje (of weckpotje) en laat een nacht afgedekt in de koelkast staan.
- Voeg de volgende ochtend nog fruit of noten toe als topping voor een lekker voedzaam ontbijtje. Eetsmakelijk!
Tip: Als de pudding te dun is, voeg dan de volgende keer iets minder melk toe of iets meer chiazaad.