CHOCOLATE BREAKFAST CAKE
Als je het over quilty (but healthy) pleasures hebt, mag deze zeker niet ontbreken! Deze heerlijke chocolate mug cake is perfect voor de zoete ochtenden. Hij is heel snel klaar, maar pas op dat je je niet verbrand, want het is erg heet als hij net uit de magnetron komt! Wat ik zelf heel lekker vind is om er nog stukjes chocola in te doen of om er chocola overheen te smelten, dat maakt hem wel iets minder gezond ;)
Ingrediƫnten:
- 1 banaan
- 20 g havermout
- 1 ei
- 1 el cacao poeder
- 1 el honing
- Topping naar keuze
Hoe maak je het?
- Prak de banaan in een kopje (zorg ervoor dat deze magnetron bestendig is!)
- Roer het ei en de havermout bij de banaan in het kopje tot dat het een geheel is.
- Voeg nu het cacao poeder en de honing toe en roer dit er goed doorheen.
- Plaats het kopje in de magnetron; 2 minuten op 900 watt. (Kijk goed of de mug cake van binnen gaar is, maar zorg ervoor dat hij niet te droog wordt want dat gaat snel in de magnetron)
- Je kunt de mugcake uit het kopje eten, maar je kunt ook het kopje omdraaien op een bord.
- Nu kun je hem nog opmaken met je favoriete toppings, zoals vers fruit of noten. Eetsmakelijk!
Tip: Als je een ontbijtje wilt wat nog meer vult kun je er ook nog een schep kwark bij eten.