HAVERMOUTPAP Á LA ANOUK

Deze havermout is erg lekker voor als de temperaturen weer dalen. Een warme start van de dag, waardoor je lekker kan opstarten. De koekkruiden zorgen er voor dat je weer helemaal zin krijgt in de herfsttijd. Dit stevige ontbijt zorgt er ook voor dat je de hele ochtend goed gevuld zit. Wel kost het iets meer tijd om te maken, want wat ik het lekkerst vind is als het lekker lang op het vuur staat waardoor de smaken zich goed kunnen ontwikkelen en je een lekkere dikke pap krijgt.

Ingrediënten:

  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 45 g havermout
  • 1 kleine appel
  • Handje rozijnen
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el chiazaad
  • 2 el 100% pindakaas

Hoe maak je het?

  1. Meng de melk, havermout, rozijnen, koekkruiden en chiazaad in een steelpannetje en breng dit langzaam en al roerend aan de kook.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in kleine stukjes. Voeg 3/4 appel toe bij de melk in het steelpannetje.
  3. Als de havermoutpap kookt, zet je het vuur zacht en laat je het 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken (vergeet niet af en toe te roeren!).
  4. Schep je havermoutpap over in een diep bord en garneer met het overgebleven stukje appel en de 100% pindakaas. Eetsmakelijk!

Tip: Als je hem iets ongezonder wilt maken (én nog lekkerder) kun je er een speculaaskoekje over verkruimelen voor extra crunch. 

Copyright 2020   Koken met Anouk
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin