HEALTHY BREAKFAST PANCAKES
Deze gezonde pannenkoekjes vind ik zo'n goed alternatief voor de toch vaak ongezonde pannenkoeken met stroop of suiker (wat trouwens ook erg lekker is om af en toe te eten ;)). Zelf ben ik dol op pannenkoeken, dus deze pannenkoekjes eet ik dan ook wekelijks. Je hebt er niet veel gekke ingrediënten voor nodig en ze zijn ook zo klaar. Het lekkerste is om een overrijpe banaan te gebruiken, want hierdoor worden de pannenkoekjes nog zoeter. Voor dit recept geldt ook dat je zelf kunt experimenteren met de toppings die je erbij eet. Ook kun je deze pannenkoekjes invriezen zodat je een voorraadje in de vriezer hebt liggen.

Ingrediënten:
- 35 g havermout
- 1 banaan
- 1 ei
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- 1 tl bakpoeder
- Scheutje melk
- Honing (topping)
- Olie of boter om in te bakken
Hoe maak je het?
- Vermaal de havermout in de blender of staafmixer tot meel.
- Mix de banaan en het ei bij het havermeel en mix tot een geheel.
- Voeg nu het zout, de kaneel, het bakpoeder en de melk toe.
- Zet een pan op het vuur en laat de boter of olie warm worden. Als je een pan met anti-aanbak laag gebruikt hoeft er geen boter of olie in.
- Bak op middelhoog vuur de pannenkoekjes goudbruin. Uit de pannenkoekenmix zou je 5 tot 6 pannenkoekjes kunnen bakken, maar dit is afhankelijk van de grootte van je pannenkoekjes :)
- Leg de pannenkoekjes op een bord en serveer ze met honing of een andere lekkere topping naar keuze. Eetsmakelijk!
Tip: de pannenkoekjes zijn ook heel lekker met (zelfgemaakte) jam en zuivelspread!