PERFECTE PEPERNOOTJES
30/11/2020
Sinterklaas is weer in het land! Dit kan natuurlijk niet gevierd worden zonder pepernoten... Met dit heerlijke recept heb je binnen een half uur een schaal vol met pepernootjes die net even iets gezonder zijn dan die de pieten strooien! Ook kinderen vinden deze variant erg lekker én leuk om te maken, so have fun :)

Ingrediënten:
- 125 g havermeel (of havermout vermalen in blender)
- 60 g kokosbloesemsuiker
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 5 tl koek- en speculaaskruiden
- 40 ml (plantaardige) melk
- 40 g gesmolten margarine
- 2 tl vanille-aroma
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 170 °C en leg een bakplaat klaar met bakpapier.
- Meng het meel, de kokosbloesemsuiker, het bakpoeder, zout en de kruiden door elkaar.
- Voeg de melk, gesmolten boter en vanille-aroma toe en meng tot een goed beslag. Als het te droog is kun je wat meer melk toevoegen en als het te nat is kun je wat meer meel toevoegen.
- Rol 50 tot 60 balletjes en leg deze op de bakplaat.
- Bak de pepernootjes in 15 minuten goud bruin en haal de bakplaat uit de oven om de nootjes af te laten koelen.
Tip: Als ze net uit de oven komen zijn ze nog zacht door de boter, maar zodra ze afgekoeld zijn worden ze harder (doe ze dus niet langer in de oven!).